Bäst i Test

Bästa vinterskorna för barn 2020 - Varma och torra fötter för alla barn

Att hålla fötter varma och torra är A och O under vintern, det är sen gammalt. Därför är det väldigt viktigt att vi väljer riktigt bra vinterskor även till våra små som ska kunna vara ute och leka i såväl snö som slask och regn utan att någonsin behöva frysa om tårna.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Babyland, Lekmer, Babyshop, Polarn O. Pyret,

Dock är det inte alltid så enkelt att veta vilka vinterkängor som är de allra bästa då marknaden och utbudet är så pass stort och brett idag. Så eftersom att just vinterskon är ett köp man bör lägga extra krut på för att ha glada varma barn under hela vinterhalvåret har vi valt att lista de bästa vinterskorna för dig så att ert val ska bli så enkelt och smidigt som möjligt.

Eftersom att vi i Sverige har väldigt kallt och blött väder under stora delar av året är vinterskorna en viktig investering då ingen kan vara ute för lek och skoj samtidigt som man har kalla, blöta fötter. Så en riktigt bra vinterkänga ska vara både varm och vattentät för varma sköna fötter. Därför har vi listat enbart riktigt bra kängor som testats av såväl barn som experter för att du ska få den mest rättvisa bedömningen av ditt inköp.

Våra vinnare av bästa vinterskorna för barn 2020

Budget: Hummel vinterkänga

Hummel är ett välkänt och populärt märke bland såväl vuxna som barn inom sport- och ytterkläder. Därför är det ett mycket tryggt val även när du ska köpa vinterskor till dina barn, deras vinterkänga har en rejäl gummisula som isolerar foten från kylan underifrån och den ger även ett riktigt bra grepp även vid det halaste underlaget. Tack vare dess varma mjuka innerfoder och höga modell är detta en perfekt känga att ha redan från sen höst fram tills att vårens slask har lämnat våra vägar. Den är optimal att ha på såväl förskola som hemma och klarar alla typer av vinterlekar samtidigt som den håller din lilla älsklings fötter varma och torra. Vi vill varmt rekommendera denna vinterkängan som dessutom har ett väldigt billigt pris för den kvalitet som man får för detta pris.

Läs hela recensionen av Hummel vinterkänga

Bästa pris på Hummel vinterkänga

Babyland
299 kr

Mellan: Reima Vinterstövlar Jalan

Gummigaloscher är något som ligger oss på redaktionen varmt om hjärtat, då de flesta av oss har små barn vet vi hur vinterlek ser ut och att ha ett par riktigt vattentäta skor är viktigt då våra barn inte bryr sig alls om det är stora lockande slaskpölar eller snöhögar som lockar till lek, de dyker bara rätt in. Har de då Rema vinterstövlar Jalan som har både varmt filtfoder och heltäckande gummigalosch över foten kan barnen leka fritt utan att någonsin bli kalla och blöta om fötterna. Just Reima är en stor favorit när det kommer till vinterskor för både vuxna och barn hos både oss som testat dem i många år, vinter efter vinter men rekommenderas även av experter tack vare dess värme och vattentäthet.

Vinterstövlar Jalan har även en innersula i aluminium som ger en riktigt bra isolering mot kyla underifrån. Den har även en övre del i filtad ull som är förstärkt av mocka och de är mycket lätta att ta på och av så att krångel i hallen ska minimeras maximalt, något som vi föräldrar uppskattar något otroligt svettiga morgnar i hallen när man ska iväg till förskola och jobb. Det är den perfekta vinterskon som är både varm och vattentät med snygg design.

Läs hela recensionen av Reima Vinterstövlar Jalan

Bästa pris på Reima Vinterstövlar Jalan

Lekmer
449 kr 699 kr
Babyshop
454 kr 699 kr

Premium: Kavatstövel Voxna

Denna vinnare är en stor favorit hos både oss på redaktionen som hos experterna då den rekommenderas som årets vintersko år efter år. Kavatstövel Voxna är inte bara väldigt varm och helt vattentät utan är även väldigt snygg och skön för barnens små fötter. Med heltejpade sömmar, varmt foder och urtagbar isolerande värmesula är detta vår klara vinnare när vi kollar i den lite högre prisklassen. Dock vill vi intyga att denna vintersko är värd varenda krona, den håller barnets fötter varma och torra hela vintern samtidigt som den andas väldigt bra för att hålla bästa möjliga temperatur samtidigt som den är helt vattentät.

Tack vare dess lite större öppning och modell är den väldigt lätt att ta av och på utan att behöva hålla på med krånglig snörning som inte är ett optimalt alternativ för små barn. Kavat är ett märke som alltid utgår från barnets behov på vinterkängor och skor så att den ska vara optimal för lek, skoj och äventyr oavsett väderlek och köper ni Kavatstövel Voxna kommer ni och era barn garanterat vara nöjda hela vintern då den funkar från höst ända tills dess att vårskorna åker fram.

Läs hela recensionen av Kavatstövel Voxna

Bästa pris på Kavatstövel Voxna

Polarn O. Pyret
594 kr

Att tänka på innan man köper vinterskor

När man ska köpa vinterskor är det viktigt att tänka på att man ska välja en lite större storlek än man gör när man köper vanliga sneakers exempelvis. Detta för att det ska finnas ett litet luftrum som genererar värme och håller bästa möjliga temperatur, men även för att det ska finnas rum för en extra sula eller värmande ullsocka för de allra kallaste dagarna, experter rekommenderar ca. 1,5-2 cm fram vid tårna.

Viktigt att tänka på är också att välja en vattentät vinterkänga eftersom att vi i Sverige ofta har ett mycket växlande väderlag och kan skifta från snö till regn och slask från den ena dagen till den andra. Därför är klassiska kängor med låg snörning inget vi vill rekommendera då små fötter lätt kan bli kalla och blöta om väta skulle smyga sig in i sömmar som inte är heltejpade eller i modell med gummigalosch eller annan heltäckande design.

Skillnaden mellan olika vinterskor

Den största skillnaden är givetvis designen mellan olika vinterskor, vinterstövlar och vinterkängor. Precis som vi vuxna har barn egna krav på hur en sko ska kännas för att den ska vara skön och smidig i eget tycke, därför är det en mycket bra idé att ta med sig barnet till en butik för att testa lite olika modeller innan man gör sitt köp online för att man ska veta vilken modell som just ditt barn föredrar. Vissa kanske inte är alls bekväma i vinterkängor med högt skaft medan andra inte alls bryr sig nämnvärt. Men oavsett vad din lilla älskling föredrar vill vi starkt rekommendera någon typ av lite högre skaft, kanske inte det högsta men ändå lite högre för att snö och slask inte ska leta sig in vid vristen som det lätt kan göra med lägre skor även om overallen har ett bra snölås vid benslut.

Frågor och svar

Måste jag köpa nya vinterkängor varje år?

Eftersom att barnets fötter växer hela tiden kan det se ut som att ett par vinterskor passar även året efter att man har köpt dem. Dock är det viktigt att tänka på luftrummet som bör finnas vid tårna som vi skrivit ovan, även om de fortfarande sitter bra så kan detta ha minskat och då sitter skon mycket tätare om foten och det finns varken plats för värmande luft, strumpa eller sula. Därför vill vi rekommendera att du noga mäter både fot och känga noggrant så att det fortfarande finns 1,5-2 cm kvar vid tårna. Men finns fortfarande detta kan man givetvis köra på samma vinterstövel men det vanligaste är att man behöver köpa nya varje år, men har man mindre syskon är det perfekt att låta vinterkängorna ärvas om man har köpt skor av riktigt bra kvalitet, då håller de i mer än en säsong.

Behöver jag impregnera vinterskor för barn?

Svar ja, om vinterskon du har valt inte är en gummigalosch är impregnering alltid väldigt bra eftersom att detta gör så att kängan eller stöveln har maximal vattentäthet och gör så att skon håller längre helt enkelt. Du kan enkelt använda samma impregnering som du har till dina egna vinterkängor och är absolut något du ska lägga några minuter på att göra för att ha varma fötter för hela familjen.

Behöver man köpa fler än ett par vinterskor?

Här beror det lite på hur ens eget liv och vardag ser ut, precis som vi vuxna brukar man ha lite olika skor beroende på situation och vad man ska hitta på. Men barn ska alltid ha varma och vattentäta skor även om man ska klä upp sig lite för att gå på stan, åka iväg på fest eller göra något annat skoj. Därför har många av oss på redaktionen ett par riktigt rejäla vinterkängor som barnen har på förskolan där man ofta spenderar längre tid ute eller vid annan snölek hemma eller i pulkabacken medan det finns ett par lite finare, men dock varma och sköna vinterskor som passar lite festligare tillfällen. Dock kan man lägga lite mer krut på de vinterkängorna som ska tåla flera timmar i snö och slask medan man kan välja ett budgetalternativ för finskorna exempelvis för att inte få hål i plånboken.